Recepty

Hráškovo-pórková pomazánka

Suroviny

  • 2 krajíce Žitného chleba Penam
  • 280 g mraženého hrášku
  • 3 stroužky česneku
  • Šťáva z poloviny citronu
  • 2 lžíce nasekané pažitky
  • 100 g nasekaného pórku (bílé části)
  • 50 g čerstvých špenátových listů
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Sekaná pažitka a pórek (zelená část) na ozdobu

Postup

Mražený hrášek uvařte v osolené vodě. Slijte a přendejte jej do mixéru. Přidejte ostatní ingredience a rozmixujte do hladké pomazánky. Osolte a opepřete dle potřeby a vmíchejte citronovou šťávu. Pomazánku podávejte s Penam Žitným chlebem ozdobenou pažitkou a pórkem.