Recepty

Čokoládová pomazánka z kešu

Suroviny

  • Ranní chlebík s vitamínem D
  • 450 g kešu ořechů
  • 120 g kokosového cukru
  • 30 g hořkého kakaa
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • Špetka soli

Postup

  1. Troubu předehřejte na 165 °C. Plech vyložte pečicím papírem, rovnoměrně na nej rozložte kešu ořechy a dejte na 11-14 minut do trouby. Jakmile jsou ořechy dozlatova, vyndejte je z trouby a nechte je vychladnout.
  2. Za pomoci sekacího nástavce kuchyňského robota rozemelte kokosový cukr a kakao najemno. Dejte stranou. V sekáčku rozemelte opečené kešu. Jakmile začnou mít podobu krému, přisypejte postupně směs kokosového cukru a kakaa. Rozmixujte dohladka. Přimíchejte změklé máslo, vanilkový extrakt a špetku soli.
  3. Podávejte namazané na Penam Ranním chlebíku.