Suroviny
- 2 hrnky mraženého hrášku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého pepře
- Večerní chlebík
Na ozdobu
- ředkvičky
- jarní cibulka
- 1 lžíce rozdrobeného balkánského sýra
- nasekaný kopr
Postup
Hrášek nechte rozmrznout. Plátky chlebíku opečte v topinkovači. Ve vyšší nádobě smíchejte hrášek s olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem a rozmixujte pomocí tyčového mixéru. Ředkvičky nakrájejte na plátky a jarní cibulku na kolečka. Plátky chlebíku pomažte hráškovou pomazánkou, ozdobte plátky ředkvičky, posypejte cibulkou, koprem a sýrem. Na závěr pokapejte troškou olivového oleje.