Recepty

Večerní chlebík s hráškovou pomazánkou

Suroviny

  • 2 hrnky mraženého hrášku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mletého pepře
  • Večerní chlebík

Na ozdobu

  • ředkvičky
  • jarní cibulka
  • 1 lžíce rozdrobeného balkánského sýra
  • nasekaný kopr

Postup

Hrášek nechte rozmrznout. Plátky chlebíku opečte v topinkovači. Ve vyšší nádobě smíchejte hrášek s olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem a rozmixujte pomocí tyčového mixéru. Ředkvičky nakrájejte na plátky a jarní cibulku na kolečka. Plátky chlebíku pomažte hráškovou pomazánkou, ozdobte plátky ředkvičky, posypejte cibulkou, koprem a sýrem. Na závěr pokapejte troškou olivového oleje.