Recepty

Mrkvovo-cizrnová pomazánka

Suroviny

  • Ranní chlebík s vitamínem D
  • ½ hrnku mandlí se slupkou
  • 900 g oloupané mrkve
  • ½ hrnku olivového oleje
  • 2 lžičky soli
  • 2 stroužky česneku
  • ½ hrnku konzervované cizrny
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička mleté uzené papriky
  • Piniové oříšky a čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Troubu předehřejte na 170 °C. Plech vyložte pečicím papírem a na něj rovnoměrně rozprostřete mandle. Dejte je do trouby na 8-10 minut. Nechte vychladnout a rozemelte najemno.
  2. Oloupanou mrkev nakrájejte na cca 2cm kousky. Pokapejte je 2 lžícemi olivového oleje, posypejte lžičkou soli a promíchejte. Mrkev vyskládajte rovnoměrně na pečicí papír a dejte zhruba na 1 hodinu do trouby.
  3. Opečenou mrkev rozmixujte, přidejte česnek, cizrnu, citronovou šťávu, pepř, papriku a zbytek olivového oleje. Přimíchejte zbytek soli a rozemleté mandle.
  4. Dejte alespoň na hodinu uležet do lednice. Pomazánku podávejte na Penam Ranním chlebíku ozdobenou piniovými oříšky a petrželkou.