Recepty

Zeleninový salát s opečenými krutonky z Večerního chlebíku

Zeleninový salát s krutonky z Večerního chlebíku

Suroviny

na zeleninový salát budete potřebovat:

  • 250 g kuskusu
  • 60 g rukoly
  • 100 g cherry rajčátek
  • zelená a žlutá cuketa
  • 1–2 jarní cibulky
  • olivový olej na potření cuket
  • sůl a pepř dle chuti

dresink připravíte z následujících ingrediencí:

  • 60 ml olivového oleje + na potření
  • 60 ml balzamikového octa
  • sůl a pepř dle chuti

krutony si připravíte za pár minut z:

Postup

Zeleninový salát osvěží a dodá vašemu tělu potřebné vitamíny. když k němu přidáte navíc krutonky z Večerního chlebíku, vytvoříte vitamínovou bombu plnou proteinů a vlákniny. Pojďme si ho společně připravit.

Plátky chlebíku nakrájejte na krutonky, dejte do mísy, rovnoměrně pokapejte olivovým olejem a promíchejte. Vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem a dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte dokřupava zhruba 15–20 minut. Nechte vychladnout.

Kuskus dejte do mísy a přelijte vroucí vodou v poměru 1:2 (na 1 díl kuskusu 2 díly vody – tedy 500 g vody) a nechte 10 minut odstát a poté promíchejte.

Cukety omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Osolte, nechte 5 minut odstát a osušte papírovou utěrkou. Poté potřete plátky olivovým olejem a grilujte z obou stran do měkka.

V míse promíchejte kuskus, rukolu, rozpůlená cherry rajčátka, nakrájenou jarní cibulku, dle chuti osolte a opepřete a promíchejte.

Smíchejte ingredience na dresink.

Salát servírujte v hlubokém talíři, posypejte krutonky, na vrch vyskládejte grilovanou cuketu a zakápněte dresinkem.