Suroviny
na zeleninový salát budete potřebovat:
- 250 g kuskusu
- 60 g rukoly
- 100 g cherry rajčátek
- zelená a žlutá cuketa
- 1–2 jarní cibulky
- olivový olej na potření cuket
- sůl a pepř dle chuti
dresink připravíte z následujících ingrediencí:
- 60 ml olivového oleje + na potření
- 60 ml balzamikového octa
- sůl a pepř dle chuti
krutony si připravíte za pár minut z:
- 1 balení Penam Fit den Večerního chlebíku
- 2 lžíce olivového oleje
Postup
Zeleninový salát osvěží a dodá vašemu tělu potřebné vitamíny. když k němu přidáte navíc krutonky z Večerního chlebíku, vytvoříte vitamínovou bombu plnou proteinů a vlákniny. Pojďme si ho společně připravit.
Plátky chlebíku nakrájejte na krutonky, dejte do mísy, rovnoměrně pokapejte olivovým olejem a promíchejte. Vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem a dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte dokřupava zhruba 15–20 minut. Nechte vychladnout.
Kuskus dejte do mísy a přelijte vroucí vodou v poměru 1:2 (na 1 díl kuskusu 2 díly vody – tedy 500 g vody) a nechte 10 minut odstát a poté promíchejte.
Cukety omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Osolte, nechte 5 minut odstát a osušte papírovou utěrkou. Poté potřete plátky olivovým olejem a grilujte z obou stran do měkka.
V míse promíchejte kuskus, rukolu, rozpůlená cherry rajčátka, nakrájenou jarní cibulku, dle chuti osolte a opepřete a promíchejte.
Smíchejte ingredience na dresink.
Salát servírujte v hlubokém talíři, posypejte krutonky, na vrch vyskládejte grilovanou cuketu a zakápněte dresinkem.