Suroviny
- 4 lžičky řeckého jogurtu
- 1 lžička citronové šťávy
- 150 g červeného hroznového vína bez pecek
- 1 zelené jablko
- 1 stvol řapíkatého celeru
- 30 g rukoly
- 80 g vlašských ořechů
- 3 lžíce čekankového sirupu
- sůl a pepř dle chuti
- Proteinový toust Penam
Postup
Připravte si lahodný Waldorfský salát. Ořechy dejte na pánev a nasucho opečte. Ke konci přidejte 2 lžíce čekankového sirupu, promíchejte a nechte zkaramelizovat. Pánev odstavte a nechte vychladnout. Zeleninu a ovoce omyjte. Hrozny nakrájejte na polovinu. Z jablka odstraňte jadřinec a nakrájejte na kostičky. Celer omyjte a nakrájejte na kousky. Řecký jogurt smíchejte s lžící čekankového sirupu a citronovou šťávou. V míse vše kromě ořechů promíchejte, přendejte do hlubšího talíře, osolte a opepřete dle chuti a posypejte zkaramelizovanými ořechy. Podávejte s opečeným proteinovým toustem.