Suroviny
Na zeleninový bowl budete potřebovat:
- 2 plátky Penam Fit den Chlebu Vital
- ⅔ hrnku suché quinoy
- 4 hrnky lístků baby špenátu
- 1 hrnek nakrájené salátové okurky
- 1 hrnek nakrouhaného červeného zelí
- ¼ hrnku piniových oříšků
- 2 batáty
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti
- 1 konzerva cizrny
- 2 lžičky mleté uzené papriky
Na dresink budete potřebovat:
- ¼ hrnku sezamové pasty tahini
- ¼ hrnku jablečného octu
- šťáva ze dvou citronů
- ¼ hrnku sójové omáčky
- ½ hrnku lahůdkového droždí
- 1 stroužek prolisovaného česneku
Postup
Zeleninová bowl je miska plná zdraví a vitamínů. S chlebem Vital dodá vašemu tělu potřebné vitamíny a minerály. Jeho příprava je velmi jednoduchá.
Nejprve si uvařte quinou. Propláchněte ji, slijte a nalijte 1 ⅓ šálku nové vody. Přiveďte k varu a nechte vařit cca 14–18 minut. Nechte vychladnout.
Batáty oloupejte a nakrájejte na kostky, pokapejte 2 lžícemi olivového oleje a promíchejte. Cizrnu slijte, nechte okapat, promíchejte se zbylým olivovým olejem a s mletou uzenou paprikou. Poté ji spolu s připravenými batáty vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte cca 20–25 minut dozlatova (cizrna bude lehce křupavá a batáty měkké). Nechte vychladnout.
Mezitím na sucho opečte v toustovači nebo topinkovači Chléb Vital a v menší misce smíchejte ingredience na dresink.
Do hlubokého talíře na salát nebo menší misky vyskládejte špenátové listy, okurku, červené zelí, upečené batáty a cizrnu, připravenou quinou a piniové oříšky. Dochuťte dresinkem a podávejte s opečeným chlebem.