Recepty

Zeleninová bowl s Vital chlebem

Zeleninová bowl s Vital chlebem

Suroviny

Na zeleninový bowl budete potřebovat:

  • 2 plátky Penam Fit den Chlebu Vital
  • ⅔ hrnku suché quinoy
  • 4 hrnky lístků baby špenátu
  • 1 hrnek nakrájené salátové okurky
  • 1 hrnek nakrouhaného červeného zelí
  • ¼ hrnku piniových oříšků
  • 2 batáty
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti
  • 1 konzerva cizrny
  • 2 lžičky mleté uzené papriky

Na dresink budete potřebovat:

  • ¼ hrnku sezamové pasty tahini
  • ¼ hrnku jablečného octu
  • šťáva ze dvou citronů
  • ¼ hrnku sójové omáčky
  • ½ hrnku lahůdkového droždí
  • 1 stroužek prolisovaného česneku

Postup

Zeleninová bowl je miska plná zdraví a vitamínů. S chlebem Vital dodá vašemu tělu potřebné vitamíny a minerály. Jeho příprava je velmi jednoduchá.

Nejprve si uvařte quinou. Propláchněte ji, slijte a nalijte 1 ⅓ šálku nové vody. Přiveďte k varu a nechte vařit cca 14–18 minut. Nechte vychladnout.

Batáty oloupejte a nakrájejte na kostky, pokapejte 2 lžícemi olivového oleje a promíchejte. Cizrnu slijte, nechte okapat, promíchejte se zbylým olivovým olejem a s mletou uzenou paprikou. Poté ji spolu s připravenými batáty vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte cca 20–25 minut dozlatova (cizrna bude lehce křupavá a batáty měkké). Nechte vychladnout.

Mezitím na sucho opečte v toustovači nebo topinkovači Chléb Vital a v menší misce smíchejte ingredience na dresink.

Do hlubokého talíře na salát nebo menší misky vyskládejte špenátové listy, okurku, červené zelí, upečené batáty a cizrnu, připravenou quinou a piniové oříšky. Dochuťte dresinkem a podávejte s opečeným chlebem.