Suroviny
- Hamburgerové žemle se sezamem od značky Penam
- 200 g bílých fazolí
- 3 velká rajčata
- 1 červená cibule
- 1 stroužek česneku
- Šťáva z jedné limetky
- 1PL čerstvého koriandru
- ½ lžičky nakrájené chilli papričky
- Olivový olej
- Čerstvě namletá mořská sůl a černý pepř
- Listový salát, okurku a rajče na dozdobení
Postup
Fazole necháme namočené ve studené vodě 12 hodin a potom je uvaříme do měkka. V míse smícháme rajčata nakrájená na kostičky, na jemno nakrájenou červenou cibuli, nastrouhaný stroužek česneku, limetkovou šťávu, olivový olej, koriandr, nakrájenou chilli papričku, ještě teplé uvařené fazole, sůl a pepř. Rozkrojíme hamburgerovou žemli a na spodní díl dáme rajčatovou salsu s bílými fazolemi, dozdobíme salátem, plátkem rajčete a okurky a zaklopíme horním dílem žemle.