Recepty

Vegetariánský burger s rajčatovou salsou a bílými fazolemi

Suroviny

  • Hamburgerové žemle se sezamem od značky Penam
  • 200 g bílých fazolí
  • 3 velká rajčata
  • 1 červená cibule
  • 1 stroužek česneku
  • Šťáva z jedné limetky
  • 1PL čerstvého koriandru
  • ½ lžičky nakrájené chilli papričky
  • Olivový olej
  • Čerstvě namletá mořská sůl a černý pepř
  • Listový salát, okurku a rajče na dozdobení

Postup

Fazole necháme namočené ve studené vodě 12 hodin a potom je uvaříme do měkka. V míse smícháme rajčata nakrájená na kostičky, na jemno nakrájenou červenou cibuli, nastrouhaný stroužek česneku, limetkovou šťávu, olivový olej, koriandr, nakrájenou chilli papričku, ještě teplé uvařené fazole, sůl a pepř. Rozkrojíme hamburgerovou žemli a na spodní díl dáme rajčatovou salsu s bílými fazolemi, dozdobíme salátem, plátkem rajčete a okurky a zaklopíme horním dílem žemle.