Recepty

Toustís se šiškebabem

Suroviny

  • 4 ks Penam Toustís
  • 250 g mletého hovězího
  • 250 g mletého vepřového
  • 1/2 menší červené cibule
  • 1 lžička kardamonu
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 vejce
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • sůl a pepř
  • 2 hrsti rukoly
  • ajvar a řecký jogurt k podávání
  • 6 špejlí

Postup

Špejle nechte 10 minut namočené ve vodě. Mletá masa smíchejte s kardamonem, římským kmínem, vejcem, oreganem a osolte a opepřete. Navlhčenýma rukama vytvarujte kolem každé špejle šiškebab. Ogrilujte.

Ogrilovaný šiškebab podávejte v opečeném Toustísu, obloženém rukolou a nakrájenou cibulí.  Jako dip podávejte ajvar a řecký jogurt.