Suroviny
- 4 ks Penam Toustís
- 250 g mletého hovězího
- 250 g mletého vepřového
- 1/2 menší červené cibule
- 1 lžička kardamonu
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 vejce
- 2 lžičky sušeného oregana
- sůl a pepř
- 2 hrsti rukoly
- ajvar a řecký jogurt k podávání
- 6 špejlí
Postup
Špejle nechte 10 minut namočené ve vodě. Mletá masa smíchejte s kardamonem, římským kmínem, vejcem, oreganem a osolte a opepřete. Navlhčenýma rukama vytvarujte kolem každé špejle šiškebab. Ogrilujte.
Ogrilovaný šiškebab podávejte v opečeném Toustís, obložené rukolou a nakrájenou cibulí. Jako dip podávejte ajvar a řecký jogurt.