Recepty

Krůtí burger s jalapeno papričkou a čedarem

Suroviny

Burger

  • Hamburgerové žemle se sezamem od značky Penam
  • 1 PL olivového oleje
  • 1 malá červená cibule
  • 2 nastrouhané stroužky česneku
  • 500g mletého krůtího masa
  • 1 lžička kari koření
  • 1 PL čerstvého koriandru
  • Jalapeno papričky
  • 1 vejce
  • 100g nastrouhaného čedaru

Avokádový dip

  • 4 zralá avokáda
  • 2 rajčata
  • 2 PL nakrájené šalotky
  • Nakrájený koriandr
  • Chilli paprička
  • 2 PL bílého jogurtu
  • Šťáva z limetky

Postup

Avokádový dip

Avokádo oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme pecku. Dužinu rozmačkáme vidličkou. Chilli papričky zbavíme semínek a spolu s rajčaty a šalotkou nakrájíme nadrobno. Přidáme nakrájený koriandr, bílý jogurt a všechny připravené suroviny promícháme. Na závěr dochutíme šťávou z limetky.

Burger

Na rozpáleném oleji mírně osmažíme cibuli a česnek. V míse smícháme krůtí maso, kari, koriandr, vejce a polovinu sýru, přidáme usmaženou cibuli a česnek, sůl, pepř.  Vytvarujeme 4 burgery, které dáme na gril na střední teplotu, dokud není maso hotové. Nakonec posypeme burgery druhou polovinou sýru, nakrájenými papričkami a ještě dáme na chvilku na gril zapéct. Hamburgerovou žemli rozkrojíme, na spodní díl dáme vyšší vrstvu dipu, hotový hamburger, zeleninu dle chuti, zaklopíme horním dílem žemle a podáváme.