Suroviny
Burger
- Hamburgerové žemle se sezamem od značky Penam
- 1 PL olivového oleje
- 1 malá červená cibule
- 2 nastrouhané stroužky česneku
- 500g mletého krůtího masa
- 1 lžička kari koření
- 1 PL čerstvého koriandru
- Jalapeno papričky
- 1 vejce
- 100g nastrouhaného čedaru
Avokádový dip
- 4 zralá avokáda
- 2 rajčata
- 2 PL nakrájené šalotky
- Nakrájený koriandr
- Chilli paprička
- 2 PL bílého jogurtu
- Šťáva z limetky
Postup
Avokádový dip
Avokádo oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme pecku. Dužinu rozmačkáme vidličkou. Chilli papričky zbavíme semínek a spolu s rajčaty a šalotkou nakrájíme nadrobno. Přidáme nakrájený koriandr, bílý jogurt a všechny připravené suroviny promícháme. Na závěr dochutíme šťávou z limetky.
Burger
Na rozpáleném oleji mírně osmažíme cibuli a česnek. V míse smícháme krůtí maso, kari, koriandr, vejce a polovinu sýru, přidáme usmaženou cibuli a česnek, sůl, pepř. Vytvarujeme 4 burgery, které dáme na gril na střední teplotu, dokud není maso hotové. Nakonec posypeme burgery druhou polovinou sýru, nakrájenými papričkami a ještě dáme na chvilku na gril zapéct. Hamburgerovou žemli rozkrojíme, na spodní díl dáme vyšší vrstvu dipu, hotový hamburger, zeleninu dle chuti, zaklopíme horním dílem žemle a podáváme.