Recepty

Skořicové rolky plněné jablky

Suroviny

Na rolky:

  • 10 plátků Penam Toustu žitno-pšeničného
  • ¼ hrnku třtinového cukru + na obalení
  • 1 lžička mleté skořice + na obalení
  • ¼ hrnku rozehřátého másla

 

Na náplň:

  • 3 menší jablka
  • 100 ml vody
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 lžička mleté skořice
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 2 lžičky citronové šťávy

Postup

Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na malé kostičky. V menším kastrůlku smíchejte vodu, škrob, cukr, skořici a citronovou šťávu a promíchejte s jablky. Směs přiveďte k varu, plamen stáhněte a za stálého míchání nechte zhoustnout. Nechte vychladnout.

Okraje toustového chleba okrájejte (můžete použít na krutonky do polévky). Každý plátek rozválejte válečkem na tenkou placku. Zhruba 1-2 lžičky jablečné směsi dejte doprostřed každé placky a vytvořte rolku. Tu pak potřete rozpuštěným máslem a obalte ve skořicovém cukru (smíchejte zhruba ¼ hrnku třtinového cukru se lžičkou skořice).

Připravené rolky vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte při 180 °C zhruba 15-20 minut, dokud rolky nezezlátnou.