Suroviny
Na rolky:
- 10 plátků Penam Toustu žitno-pšeničného
- ¼ hrnku třtinového cukru + na obalení
- 1 lžička mleté skořice + na obalení
- ¼ hrnku rozehřátého másla
Na náplň:
- 3 menší jablka
- 100 ml vody
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 lžička mleté skořice
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- 2 lžičky citronové šťávy
Postup
Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na malé kostičky. V menším kastrůlku smíchejte vodu, škrob, cukr, skořici a citronovou šťávu a promíchejte s jablky. Směs přiveďte k varu, plamen stáhněte a za stálého míchání nechte zhoustnout. Nechte vychladnout.
Okraje toustového chleba okrájejte (můžete použít na krutonky do polévky). Každý plátek rozválejte válečkem na tenkou placku. Zhruba 1-2 lžičky jablečné směsi dejte doprostřed každé placky a vytvořte rolku. Tu pak potřete rozpuštěným máslem a obalte ve skořicovém cukru (smíchejte zhruba ¼ hrnku třtinového cukru se lžičkou skořice).
Připravené rolky vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte při 180 °C zhruba 15-20 minut, dokud rolky nezezlátnou.
Další zajímavé recepty z této kategorie
