Suroviny
- 700 g kachních jater
- 1 velká cibule
- 1 větší stroužek česneku
- 2 dcl bílého suchého vína
- 150 g másla (100 g do paštiky a 50 g na finální zalití hotové paštiky)
- 100 ml smetany ke šlehání
- 1 šalotka (nasekaná)
- svazek čerstvého tymiánu
- sůl a pepř
- Penam tousty světlé
Postup
Játra očistěte od přebytečných blan a nakrájejte na stejně velké kostičky. Na poloviční kolečka nakrájejte cibuli, najemno nasekejte česnek a na pánvi rozpusťte máslo. Cibuli a česnek nechte na pánvi změknout. Pak přidejte nakrájená játra a nechte je „zatáhnout“. Dále játra podlijte vínem a přidejte hrst čerstvého tymiánu. Alkohol nechte odpařit. Stáhněte z ohně, osolte a opepřete dle chuti. Nechte vychladnout a poté směs rozmixujte. Přidejte polovinu množství (50 ml) smetany a začněte mixovat. Postupně přidávejte zbylých 50 ml smetany (dle konzistence). Hotovou paštiku zalijte rozpuštěným máslem – tak, aby byla celá ponořená. Podávejte s opečenými tousty.