Suroviny
- 200 g mletého hovězího
- 60 g rajčat
- 60 g salátové okurky
- volitelně slanina, sýr, hořčice, salát
- 150 g bílého nebo červeného zelí
- 20 g sádla
- 40 g majonézy
- 40 g cibule
- chilli
- sůl a pepř
- 2 hamburgerové bulky Penam
Postup
ZELNÝ SALÁT
Zelí zbavené košťálu nakrouhejte na tenké nudličky a jemně je osolte. Zelí smíchejte s majonézou, dále s 20 g drobně nakrájené cibulky a pepřem.
BURGER
Mleté maso smíchejte se solí, pepřem a chilli. Z hmoty vytvarujte nižší placky, s mírně prohloubeným středem. Na pánvi opečte hamburgerové bulky. Maso propečte podle toho, jak jej máte rádi. Mezi bulky postupně vkládejte ingredience – pár lístků salátu, tenká kolečka rajčat, okurky, cibuli a maso. Můžete přidat i plátek sýra a vypečenou slaninu. Bulky Penam pak namažte hořčicí nebo majonézou.