Recepty

Hovězí burger

Suroviny

  • 200 g mletého hovězího
  • 60 g rajčat
  • 60 g salátové okurky
  • volitelně slanina, sýr, hořčice, salát
  • 150 g bílého nebo červeného zelí
  • 20 g sádla
  • 40 g majonézy
  • 40 g cibule
  • chilli
  • sůl a pepř
  • 2 hamburgerové bulky Penam

Postup

ZELNÝ SALÁT

Zelí zbavené košťálu nakrouhejte na tenké nudličky a jemně je osolte. Zelí smíchejte s majonézou, dále s 20 g drobně nakrájené cibulky a pepřem.

BURGER

Mleté maso smíchejte se solí, pepřem a chilli. Z hmoty vytvarujte nižší placky, s mírně prohloubeným středem. Na pánvi opečte hamburgerové bulky. Maso propečte podle toho, jak jej máte rádi. Mezi bulky postupně vkládejte ingredience – pár lístků salátu, tenká kolečka rajčat, okurky, cibuli a maso. Můžete přidat i plátek sýra a vypečenou slaninu. Bulky Penam pak namažte hořčicí nebo majonézou.