Suroviny
- 1 konzerva cizrny
- šťáva z 1 citronu
- 60 g sezamové pasty tahini
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce olivového oleje + na pokapání
- ½ lžičky mletého římského kmínu
- sůl dle chuti
- 2–3 lžíce vody
- plátky mrkve a avokáda, hrst opečené cizrny a lístky čerstvého koriandru na ozdobu
- Penam Fit den Sporty chléb
Postup
Pomazánka z humusu není žádný humus. Přesvědčte se sami!
Konzervovanou cizrnu slijte a nechte okapat. A poté dosušte papírovými utěrkami.
Do mixéru dejte tahini pastu a citronovou šťávu a našlehejte dohladka (cca 1–2 minuty). Přidejte prolisovaný česnek, olivový olej, římský kmín, ½ lžičky soli a mixujte zhruba půl minuty.
Cizrnu rozdělte na dvě poloviny. První dejte do mixéru a mixujte dohladka, poté přidejte druhou a opět rozmixujte.
Humus podávejte na Sporty chlebu ozdobeném plátky mrkve, avokáda, opečenou cizrnou, nasekaným koriandrem a pokapané olivovým olejem.