Recepty

Mrkvová pomazánka s Ovesným chlebem

Mrkvová pomazánka s Ovesným chlebem

Suroviny

  • 4 velké mrkve + na ozdobu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 60 g řeckého jogurtu
  • ½ lžičky čerstvě nastrouhané kurkumy (nebo 1 lžička mleté)
  • ¼ lžičky římského kmínu
  • špetka mletého kajenského pepře
  • 2 špetky skořice
  • sůl dle chuti
  • hrst mikrobylinek na ozdobu
  • Ovesný chléb Penam Fit den

Postup

Mrkvová pomazánka je evergreen, který zná snad každý. Jak ji ale připravit?

Troubu předehřejte na 220 °C. Oloupejte mrkev a nakrájejte ji na menší kousky. Smíchejte ji s olivovým olejem a špetkou soli a vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte do měkka zhruba 45 minut. Nechte vychladnout a rozmixujte do hladka. Poté přidejte koření a jogurt a znovu rozmixujte. Dosolte dle chuti a podávejte na ovesném chlebu posypané mikrobylinkami.