Suroviny
- 4 velké mrkve + na ozdobu
- 3 lžíce olivového oleje
- 60 g řeckého jogurtu
- ½ lžičky čerstvě nastrouhané kurkumy (nebo 1 lžička mleté)
- ¼ lžičky římského kmínu
- špetka mletého kajenského pepře
- 2 špetky skořice
- sůl dle chuti
- hrst mikrobylinek na ozdobu
- Ovesný chléb Penam Fit den
Postup
Mrkvová pomazánka je evergreen, který zná snad každý. Jak ji ale připravit?
Troubu předehřejte na 220 °C. Oloupejte mrkev a nakrájejte ji na menší kousky. Smíchejte ji s olivovým olejem a špetkou soli a vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte do měkka zhruba 45 minut. Nechte vychladnout a rozmixujte do hladka. Poté přidejte koření a jogurt a znovu rozmixujte. Dosolte dle chuti a podávejte na ovesném chlebu posypané mikrobylinkami.