Suroviny
Na 2 sendviče:
- 6 plátků Penam Toustu žitno-pšeničného
- 4 plátky slaniny
- 2 plátky ementálu
- 4 lžičky dijonské hořčice
- 6 lžičky majonézy
- 2 hrsti směsi listových salátů
- 1 větší rajče
Na trhané maso:
- 200 g kuřecích prsou
- 4 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru
- Snítka rozmarýnu
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- ½ lžičky papriky
- ½ lžičky muškátového oříšku
- Sůl a pepř
Postup
Troubu předehřejte na 150 °C. Kuřecí prsa pokapejte 2 lžícemi oleje a dejte do pekáčku. V mističce smíchejte strouhaný zázvor, zbytek oleje, prolisovaný česnek, mletou papriku a muškátový oříšek a promíchejte. Směsí potřete maso, které následně osolte a opepřete a podlijte trochou vody. Na dno rozehřáté trouby dejte žáruvzdornou nádobu s vodou. Nad ni na pečící rošt dejte pekáč s masem a pečte cca hodinu, dokud maso nebude zcela měkké. Nechte vychladnout a pomocí dvou vidliček jej natrhejte. Výpek z masa schovejte na později.
Všechny plátky toustu opečte v topinkovači nebo sendvičovači. Dva plátky lehce namočte v masovém výpeku. Na sucho opečte slaninu. A nyní skládejte sendvič.
Spodní opečený plátek pomažte 2 lžičkami majonézy, vyskládejte na ni salátové listy, dva plátky rajčete. Poté navrstvěte maso a přiložte plátek toustu namočeného ve šťávě. Jeho vrchní vrstvu pomažte lžičkou majonézy, navrstvěte salátové listy a trhané maso, dále plátek sýra, opečenou slaninu a přiložte třetí plátek toustu potřený 2 lžičkami hořčice. Stejným způsobem připravte i druhý sendvič.