Recepty

Maxi sendvič s trhaným kuřecím masem

Suroviny

Na 2 sendviče:

  • 6 plátků Penam Toustu žitno-pšeničného
  • 4 plátky slaniny
  • 2 plátky ementálu
  • 4 lžičky dijonské hořčice
  • 6 lžičky majonézy
  • 2 hrsti směsi listových salátů
  • 1 větší rajče

 

Na trhané maso:

  • 200 g kuřecích prsou
  • 4 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • Snítka rozmarýnu
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • ½ lžičky papriky
  • ½ lžičky muškátového oříšku
  • Sůl a pepř

Postup

Troubu předehřejte na 150 °C. Kuřecí prsa pokapejte 2 lžícemi oleje a dejte do pekáčku. V mističce smíchejte strouhaný zázvor, zbytek oleje, prolisovaný česnek, mletou papriku a muškátový oříšek a promíchejte. Směsí potřete maso, které následně osolte a opepřete a podlijte trochou vody. Na dno rozehřáté trouby dejte žáruvzdornou nádobu s vodou. Nad ni na pečící rošt dejte pekáč s masem a pečte cca hodinu, dokud maso nebude zcela měkké. Nechte vychladnout a pomocí dvou vidliček jej natrhejte. Výpek z masa schovejte na později.

Všechny plátky toustu opečte v topinkovači nebo sendvičovači. Dva plátky lehce namočte v masovém výpeku. Na sucho opečte slaninu. A nyní skládejte sendvič.

Spodní opečený plátek pomažte 2 lžičkami majonézy, vyskládejte na ni salátové listy, dva plátky rajčete. Poté navrstvěte maso a přiložte plátek toustu namočeného ve šťávě. Jeho vrchní vrstvu pomažte lžičkou majonézy, navrstvěte salátové listy a trhané maso, dále plátek sýra, opečenou slaninu a přiložte třetí plátek toustu potřený 2 lžičkami hořčice. Stejným způsobem připravte i druhý sendvič.