Suroviny
- 60 g cibule
- 50 g slaniny
- 250 g čerstvých žampiónů
- 600 g květáku
- 3 hrsti špenátu
- 50 g strouhaného tvrdého sýru
- 15 g sádla
- 100 ml smetany ke šlehání
- sůl a pepř
- chléb Darken
Postup
Na sádle si na střední teplotu orestujte nakrájenou cibulku a slaninu. Přidejte na větší kousky nakrájené žampióny a osolte. Houby pustí vodu. Tu vyvařte. Do pánve přidejte růžičky květáku, přilijte smetanu a pánev zakryjte poklicí. Duste přibližně 20 minut. Poté do pánve přidejte špenát. Za častého promíchání nechte vyvařit veškerou tekutinu. Nakonec do pánve přisypte strouhaný sýr a nechte ho chvíli rozpustit. Osolte a opepřete podle chuti a doplňte chlebem.