Recepty

Květák s houbami a špenátem

Suroviny

  • 60 g cibule
  • 50 g slaniny
  • 250 g čerstvých žampiónů
  • 600 g květáku
  • 3 hrsti špenátu
  • 50 g strouhaného tvrdého sýru
  • 15 g sádla
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • sůl a pepř
  • chléb Darken

Postup

Na sádle si na střední teplotu orestujte nakrájenou cibulku a slaninu. Přidejte na větší kousky nakrájené žampióny a osolte. Houby pustí vodu. Tu vyvařte. Do pánve přidejte růžičky květáku, přilijte smetanu a pánev zakryjte poklicí. Duste přibližně 20 minut. Poté do pánve přidejte špenát. Za častého promíchání nechte vyvařit veškerou tekutinu. Nakonec do pánve přisypte strouhaný sýr a nechte ho chvíli rozpustit. Osolte a opepřete podle chuti a doplňte chlebem.