Recepty

Malinové kapsičky

Suroviny

Na těsto:

  • 240 g Penam Hladké mouky
  • 25 g krystalového cukru
  • ¾ lžičky soli
  • 170 g vychlazeného másla
  • 8 lžic ledové vody

 

Na náplň:

  • 340 g čerstvých malin
  • 60 g krystalového cukru
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • Špetka soli

 

Na potření:

  • 1 vejce
  • 2 lžíce vody
  • Krystalový cukr na posypání

Postup

Nejprve smíchejte suché ingredience na těsto. Poté přidejte na kostičky nakrájené vychlazené máslo a zapracujte. Nakonec přimíchejte ledovou vodu a vypracujte hladké těsto. Zabalte jej do folie a dejte alespoň na hodinu do lednice.

Z těsta vyválejte 3 mm silný plát a z něj vykrojte pomocí vykrajovátka (nebo skleničky) o průměru 12 cm kolečka.

Náplň připravujte těsně předtím, než budete kapsičky plnit. Maliny opatrně promíchejte se zbylými ingrediencemi na náplň. A do středu každého kolečka dejte zhruba 2 lžičky náplně. Kolečko přepůlte, ale vrchní část utěsněte zhruba centimetr od spodního okraje. Spodní okraj pak ohněte přes vrchní a utěsněte vidličkou. Vznikne vám tak kapsička a náplň jen tak nevyteče.

Dejte na plech vyložený pečícím papírem. Vršek kapsičky propíchněte dvakrát nožem a potřete rozkvedlaným vejcem s vodou. Posypejte cukrem a dejte do trouby vyhřáté na 190 °C a pečte 25-35 minut.