Suroviny
Na těsto:
- 240 g Penam Hladké mouky
- 25 g krystalového cukru
- ¾ lžičky soli
- 170 g vychlazeného másla
- 8 lžic ledové vody
Na náplň:
- 340 g čerstvých malin
- 60 g krystalového cukru
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- Špetka soli
Na potření:
- 1 vejce
- 2 lžíce vody
- Krystalový cukr na posypání
Postup
Nejprve smíchejte suché ingredience na těsto. Poté přidejte na kostičky nakrájené vychlazené máslo a zapracujte. Nakonec přimíchejte ledovou vodu a vypracujte hladké těsto. Zabalte jej do folie a dejte alespoň na hodinu do lednice.
Z těsta vyválejte 3 mm silný plát a z něj vykrojte pomocí vykrajovátka (nebo skleničky) o průměru 12 cm kolečka.
Náplň připravujte těsně předtím, než budete kapsičky plnit. Maliny opatrně promíchejte se zbylými ingrediencemi na náplň. A do středu každého kolečka dejte zhruba 2 lžičky náplně. Kolečko přepůlte, ale vrchní část utěsněte zhruba centimetr od spodního okraje. Spodní okraj pak ohněte přes vrchní a utěsněte vidličkou. Vznikne vám tak kapsička a náplň jen tak nevyteče.
Dejte na plech vyložený pečícím papírem. Vršek kapsičky propíchněte dvakrát nožem a potřete rozkvedlaným vejcem s vodou. Posypejte cukrem a dejte do trouby vyhřáté na 190 °C a pečte 25-35 minut.