Recepty

Míchaná vejce na indický způsob

Suroviny

  • Himálajský chléb Penam
  • vejce
  • česnek
  • červená cibule
  • zázvor
  • máslo
  • koření Tandori masala, kurkuma, pepř, sójová omáčka
  • čerstvé chilli
  • koriandr
  • zelenina (mrkev, cuketa, žampióny)

Postup

Celý postup je postavený na pomalé přípravě. Důvod je jednoduchý, díky tomuto postupu se vám vajíčka propojí s máslem a kořením mnohem lépe a vytvoří krásnou krémovitou strukturu.

Na pánvi rozpustíme máslo a směs koření, česnek, cibuli a zázvor. Poté jemně orestujeme zeleninu. Na nízkém plamenu nyní rozpusťte další kousek másla a přidejte vejce.

Teď nastává ten nejdůležitější okamžik. Vajíčka společně s máslem a směsí míchejte opravdu velmi pomalu a dlouho na mírném ohni. Ideální pomocník je stěrka, pomocí které vajíčka stíráte z okrajů pánve.

Jakmile se vám máslo rozpustí a vy jej máte vmíchané do vajíček, přihazujete další kostku másla.

Pokud by se vám začaly vajíčka rychle srážet, pouze stáhněte na chvíli z ohně a míchejte vedle, dokud se směs opět nezchladí, pak zase vracíte na plamen.