Suroviny
- Himálajský chléb Penam
- vejce
- česnek
- červená cibule
- zázvor
- máslo
- koření Tandori masala, kurkuma, pepř, sójová omáčka
- čerstvé chilli
- koriandr
- zelenina (mrkev, cuketa, žampióny)
Postup
Celý postup je postavený na pomalé přípravě. Důvod je jednoduchý, díky tomuto postupu se vám vajíčka propojí s máslem a kořením mnohem lépe a vytvoří krásnou krémovitou strukturu.
Na pánvi rozpustíme máslo a směs koření, česnek, cibuli a zázvor. Poté jemně orestujeme zeleninu. Na nízkém plamenu nyní rozpusťte další kousek másla a přidejte vejce.
Teď nastává ten nejdůležitější okamžik. Vajíčka společně s máslem a směsí míchejte opravdu velmi pomalu a dlouho na mírném ohni. Ideální pomocník je stěrka, pomocí které vajíčka stíráte z okrajů pánve.
Jakmile se vám máslo rozpustí a vy jej máte vmíchané do vajíček, přihazujete další kostku másla.
Pokud by se vám začaly vajíčka rychle srážet, pouze stáhněte na chvíli z ohně a míchejte vedle, dokud se směs opět nezchladí, pak zase vracíte na plamen.