Suroviny
Burger
- Hamburgerové žemle se sezamem od značky Penam
- 500g mletého hovězího masa
- 1 vejce
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 PL kečupu
- 2 šalotky
- 1 stroužek česneku
- 100g sýru čedar
- Listový salát
- Čerstvě namletá mořská sůl a černý pepř
Chilli omáčka
- 1 rajče
- 1 PL kečupu
- 1 PL sweet chilli omáčky
Postup
Chilli omáčka
Omyté rajče nakrájíme na kostičky, přidáme kečup, sweet chilli omáčku a promícháme.
Burger
Šalotky nakrájíme nadrobno a mírně ji na rozpáleném oleji osmažíme spolu s nastrouhaným česnekem. V míse smícháme mleté hovězí maso, dijonskou hořčici, kečup, vejce, přidáme osmaženou cibulku s česnekem, sůl a pepř. Vytvarujeme 4 burgery, které osmažíme na rozpáleném oleji z každé strany 6-8 minut, nakonec posypeme sýrem. Rozkrojíme hamburgerovou žemli a na spodní díl dáme připravenou chilli omáčku, připravené maso, dozdobíme salátem dle výběru a zaklopíme horním díle žemle.