Recepty

Fazolová pomazánka s jarní zeleninou

Suroviny

  • 400 g bílých fazolí v konzervě
  • svazek čerstvého koriandru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce tahini pasty
  • 1 stroužek česneku
  • sůl a pepř dle chuti
  • Špaldový celozrnný chléb Penam Fit den

Na ozdobu

  • červené a bílé ředkvičky
  • sójové boby edamame
  • mrkev (fialová, žlutá a oranžováú
  • dvoubarevná řepa Chioggia
  • sýr Feta
  • lístky koriandru

Postup

Fazole slijte (nálev nevylévejte a nechte stranou) a dejte do vyšší nádoby spolu s lístky koriandru, olivovým olejem, citronovou šťávou, česnekem a tahini pastou. Tyčovým mixérem směs rozmixujte do hladka. Pokud je pomazánka moc hutná, zřeďte ji troškou nálevu z fazolí a promíchejte. Osolte a opepřete dle chuti. Plátky chleba rozpulte a namažte fazolovou pomazánkou. Ozdobte plátky ředkviček, mrkví a řepy a sójovými boby edamame. Posypejte rozdrobeným sýrem a koriandrem a pokapejte olivovým olejem