Suroviny
- 400 g bílých fazolí v konzervě
- svazek čerstvého koriandru
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce tahini pasty
- 1 stroužek česneku
- sůl a pepř dle chuti
- Špaldový celozrnný chléb Penam Fit den
Na ozdobu
- červené a bílé ředkvičky
- sójové boby edamame
- mrkev (fialová, žlutá a oranžováú
- dvoubarevná řepa Chioggia
- sýr Feta
- lístky koriandru
Postup
Fazole slijte (nálev nevylévejte a nechte stranou) a dejte do vyšší nádoby spolu s lístky koriandru, olivovým olejem, citronovou šťávou, česnekem a tahini pastou. Tyčovým mixérem směs rozmixujte do hladka. Pokud je pomazánka moc hutná, zřeďte ji troškou nálevu z fazolí a promíchejte. Osolte a opepřete dle chuti. Plátky chleba rozpulte a namažte fazolovou pomazánkou. Ozdobte plátky ředkviček, mrkví a řepy a sójovými boby edamame. Posypejte rozdrobeným sýrem a koriandrem a pokapejte olivovým olejem