Výrobky

Špaldový celozrnný chléb

(400 g)
Sendvič s pršutem a fíky
Špaldový celozrnný chléb (400 g)

Co je vlastně špalda?

Špalda je prastarý druh pšenice, který se vyznačuje vysokým obsahem snadno stravitelného lepku, vyšším podílem bílkovin a bohatým složením vlákniny, minerálů a vitamínů. Špalda obsahuje mimo jiné vitamíny typu B (B1, B2, B5, B6, B9), vitamín E, Draslík, Vápník, Hořčík nebo Beta karoten.

Jaký je rozdíl mezi klasickou pšenicí a špaldou?

Špalda se odlišuje od klasické vyšlechtěné pšenici zejména tím, že je nutričně bohatší a lépe stravitelná. Špalda je díky svému nízkému glykemickému indexu vhodná také pro diabetiky. Má lahodnou oříškovou chuť, která z ní činí ideální surovinu pro výrobu pečiva.

Ochutnejte špaldový celozrnný chléb

Náš špaldový chléb obsahuje vitamín E a B1, který přispívá k normální činnosti srdce. Je bohatý na vlákninu, obsahuje 6,7 g vlákniny ve 100 g. Najdete v něm i semínka slunečnice a překvapí vás svou přirozeně oříškovou chutí.

Udělejte něco pro sebe a zároveň si pochutnejte!

Koupíte jej v těchto řetězcích

Tesco
Logo Billa
Albert
Logo Globus
Logo Zabka

Přejít do eshopu

Výživové hodnoty

Hodnota Ve 100 g výrobku %* ve 100 g
Energie 1 005 kJ/ 239 kcal 12 %
Tuky 5,5 g 8 %
z toho: nasycené mastné kyseliny 0,7 g 4 %
Sacharidy 35 g 13 %
z toho: cukry 2,8 g 3 %
Vláknina 6,7 g
Bílkoviny 9 g 18 %
Sůl 1,1 g 18 %
Vitamín E 2,5 mg 21 %
Vitamín B1 (Thiamin) 0,2 g 18 %