Suroviny
- celozrnný chléb Penam
- 1x menší dýně Hokaido
- máslo
- dýňová semínka
- pažitka
- koření Garam masala
- sušený zázvor
- sůl
- čerstvý pepř
Postup
Nejdříve si dýní oloupeme a očistíme od semínek. Semínka nevyhazujte. Jednotlivé kousky vyberte a propláchnete důkladně vodou. Nejlépe se suší v troubě. Zbavte je co nejvíce dužiny a poté je rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Dbejte na to, aby se nepřekrývala.
Pečte je asi jednu hodinu ve vyhřáté troubě na 200 °C (nezapomínejte je občas promíchat), dokud neoschnou. Po dosušení plech vyndejte a nechte vše úplně vychladnout.
Dýni dejte vařit. Jakmile bude měkká, rozmixujte ji a vložte koření Garam masala, sušený zázvor, osolte a opepřete. Vše podle chuti.
Poté zamixujte dohromady s máslem v poměru 2:1.
Dozdobit můžete pažitkou a dýňovými semínky.