Recepty

Dýňové máslo

Suroviny

  • celozrnný chléb Penam
  • 1x menší dýně Hokaido
  • máslo
  • dýňová semínka
  • pažitka
  • koření Garam masala
  • sušený zázvor
  • sůl
  • čerstvý pepř

Postup

Nejdříve si dýní oloupeme a očistíme od semínek. Semínka nevyhazujte. Jednotlivé kousky vyberte a propláchnete důkladně vodou. Nejlépe se suší v troubě. Zbavte je co nejvíce dužiny a poté je rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Dbejte na to, aby se nepřekrývala.

Pečte je asi jednu hodinu ve vyhřáté troubě na 200 °C (nezapomínejte je občas promíchat), dokud neoschnou. Po dosušení plech vyndejte a nechte vše úplně vychladnout.

Dýni dejte vařit. Jakmile bude měkká, rozmixujte ji a vložte koření Garam masala, sušený zázvor, osolte a opepřete. Vše podle chuti.

Poté zamixujte dohromady s máslem v poměru 2:1.

Dozdobit můžete pažitkou a dýňovými semínky.