Recepty

Dýňové hranolky

Dýňové hranolky

Suroviny

  • menší máslová dýně
  • 100 g Penam Strouhanky
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • olivový olej
  • sůl dle chuti
  • šalvěj

Postup

Už jste vyzkoušeli dýňové hranolky? Skvělá delikatesa, které se nebudete moci nabažit.

Dýni oloupejte, vydlabejte a nakrájejte na menší kousky (hranolky). Přendejte do mísy a pokapejte olivovým olejem. Kousky pořádně promíchejte, aby se dostatečně obalily v oleji. Osolte a znovu promíchejte.

Smíchejte strouhanku a strouhaný parmazán a vsypte do mísy k dýni. Promíchejte, aby se strouhanková směs nabalila na kousky.

Troubu předehřejte na 200°C. Vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pomazaný olivovým olejem. Zakápněte ještě troškou oleje a posypejte nakrájenou šalvějí. Pečtě v troubě dokřupava.