Suroviny
- menší máslová dýně
- 100 g Penam Strouhanky
- 50 g strouhaného parmazánu
- olivový olej
- sůl dle chuti
- šalvěj
Postup
Už jste vyzkoušeli dýňové hranolky? Skvělá delikatesa, které se nebudete moci nabažit.
Dýni oloupejte, vydlabejte a nakrájejte na menší kousky (hranolky). Přendejte do mísy a pokapejte olivovým olejem. Kousky pořádně promíchejte, aby se dostatečně obalily v oleji. Osolte a znovu promíchejte.
Smíchejte strouhanku a strouhaný parmazán a vsypte do mísy k dýni. Promíchejte, aby se strouhanková směs nabalila na kousky.
Troubu předehřejte na 200°C. Vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pomazaný olivovým olejem. Zakápněte ještě troškou oleje a posypejte nakrájenou šalvějí. Pečtě v troubě dokřupava.