Recepty

Cizrnová pomazánka s pečenou paprikou

Suroviny

Na pomazánku:

  • 1 balení Ranního chlebíku s vitamínem D
  • 1 hrnek vařené cizrny
  • 1 červená paprika
  • Hrst sušených rajčat
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička sezamové pasty tahini
  • 1 lžička chilli pasty harissa
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • Šťáva z ½ citronu
  • Sůl dle chuti

Na ozdobu:

  • kvítka lichořeřišnice
  • bylinky
  • sezamová semínka

Postup

Papriku omyjte, osušte a dejte péct na 30 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Slupka místy zčerná. Poté papriku dejte do uzavíratelné nádoby a nechte 15 minut spařit. Slupku oloupejte, papriku zbavte jadřince a nakrájejte na menší kousky.

Stroužky česneku prolisujte a dejte do vyšší nádoby spolu se zbylými surovinami na pomazánku a nakrájenou paprikou. Vše rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Osolte dle chuti.

Pomazánkou natírejte jednotlivé krajíčky Ranního chlebíku. Každý ozdobte lichořeřišnicí, bylinkami a sezamovými semínky.