Recepty

Chřestová polévka

Chřestová polévka

Suroviny

  • 150 g zeleného chřestu
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 menší cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 10 g másla (případně bylinkového másla)
  • sůl a pepř dle chuti
  • 3 lžíce čerstvého tvarohového sýru
  • Chéb Vital Fit den Penam
  • strouhaný parmezán na posypání

Postup

Chřestová polévka uspokojí i ty nejnáročnější strávníky. Uvařte si ji společně s námi.

Cibuli nakrájejte najemno. Chřest omyjte, zbavte dřevnatých konců a nakrájejte na kousky. V hrnci nechte rozehřát olivový olej a máslo. Nasekanou cibuli nechte zesklovatět a přidejte kousky chřestu. Nechte pár minut restovat a zalijte vývarem. Vařte10–15 minut, poté pár kousků chřestu vyndejte. Polévku rozmixujte dohladka, přidejte čerstvý sýr a nechte rozpustit. Do hrnce dejte zpět vyjmuté kousky chřestu a dle chuti osolte a opepřete. Polévku servírujte posypanou parmazánem a s plátky chlebu Vital.