Suroviny
- 150 g zeleného chřestu
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 menší cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- 10 g másla (případně bylinkového másla)
- sůl a pepř dle chuti
- 3 lžíce čerstvého tvarohového sýru
- Chéb Vital Fit den Penam
- strouhaný parmezán na posypání
Postup
Chřestová polévka uspokojí i ty nejnáročnější strávníky. Uvařte si ji společně s námi.
Cibuli nakrájejte najemno. Chřest omyjte, zbavte dřevnatých konců a nakrájejte na kousky. V hrnci nechte rozehřát olivový olej a máslo. Nasekanou cibuli nechte zesklovatět a přidejte kousky chřestu. Nechte pár minut restovat a zalijte vývarem. Vařte10–15 minut, poté pár kousků chřestu vyndejte. Polévku rozmixujte dohladka, přidejte čerstvý sýr a nechte rozpustit. Do hrnce dejte zpět vyjmuté kousky chřestu a dle chuti osolte a opepřete. Polévku servírujte posypanou parmazánem a s plátky chlebu Vital.