Suroviny
- 3 Penam Tmavé Toustís
- 150 g baby žampionů
- 1 zralé avokádo
- 2–3 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce balzamikového krému z balzamikového octu
- šťáva z poloviny citronu
- sůl a pepř dle chuti
- hrst lístků čerstvého koriandru
Postup
Kdo má chuť na avokádový toustís? Připravte si ho s námi se žampiony.
Toustís rozpulte a opečte na sucho v toustovači. Česnek nakrájejte a mírně opečte na olivovém oleji. Přidejte omyté a naplátky nakrájené baby žampiony. Osolte a opepřete dle chuti. Jakmile žampiony změknou, přidejte balzamikový krém, promíchejte a mírně povařte. Sundejte z plotny a nechte vychladnout. Avokádo rozpulte, vyndejte pecku a pomocí lžíce vyloupněte. V misce jej rozmačkejte vidličkou, osolte a opepřete a přimíchejte citronovou šťávu. Avokádem potřete opečené Toustís, na každý plátek nandejte připravené žampiony a ozdobte čerstvým koriandrem.