Suroviny
- 2 toustís Penam
- 2 lžíce bazalkového pesta
- 2 vajíčka
- 2 lžičky bazalky
- hrst zeleného hrášku
- hrst parmazánu
- zelený salát
- červená paprika
- sůl, pepř
- trošku oleje na opečení omeletky
Postup
Toustísky rozkrojíme a opečeme na sucho v topinkovači. Na každou půlku (máme 4) namažeme pesto. Mezitím v misce rozmícháme 1 vajíčko, přidáme sůl, pepř, lžičku bazalky a půlku sýra. Na pánev dáme trošku oleje, necháme rozpálit a vlijeme vajíčko, ztlumíme plamen, přiklopíme pokličkou a necháme pár minut vajíčka ztuhnout. Poté omeletu vyndáme. Na toustís namazaný pestem dáme list salátu, přeložíme omeletu, dáme nakrájenou červenou papriku, další list salátu a přiklopíme druhým toustískem namazaným pestem. Postup opakujeme i s druhým. Máme toustísky připravené na cestu v italském stylu.