Recepty

Steak v sendviči s citronovou majonézou

Steak v sendviči s citronovou majonézou

Suroviny

na 3 sendviče:

na citronovou majonézu:

  • 2 stroužky česneku
  • špetka soli
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ½ hrnku majonézy
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • ½ lžičky citronové kůry
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře

na steak:

  • 500 g steaku z hovězího pupku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř k dochucení

Postup

Nejprve si připravte citronovou majonézu. Česnek prolisujte a smíchejte se zbylými ingrediencemi. Nechte odležet. Steak pomažte olivový olejem, osolte a opepřete a zprudka na pánvi osmahněte – z každé strany zhruba 4 minuty (záleží na tloušťce steaku). Hotový steak nechte 10 minut odpočinout a poté nakrájejte na tenké plátky.

Krajíce Penam proteinového toustu opečte na sucho. Spodní plátky sendvičů pomažte citronovou majonézou. Na ni vyskládejte nakrájený steak, sýr provolone, rukolu a nakrájené papričky. Přiklopte vrchními krajíci.