Suroviny
na 3 sendviče:
- 6 krajíců Penam Proteinového toustu
- 6 plátků sýru provolone
- ½ hrnku rukoly
- 3 nakládané papričky
na citronovou majonézu:
- 2 stroužky česneku
- špetka soli
- 1 lžíce olivového oleje
- ½ hrnku majonézy
- 1 lžíce citronové šťávy
- ½ lžičky citronové kůry
- 1 lžička čerstvě mletého pepře
na steak:
- 500 g steaku z hovězího pupku
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř k dochucení
Postup
Nejprve si připravte citronovou majonézu. Česnek prolisujte a smíchejte se zbylými ingrediencemi. Nechte odležet. Steak pomažte olivový olejem, osolte a opepřete a zprudka na pánvi osmahněte – z každé strany zhruba 4 minuty (záleží na tloušťce steaku). Hotový steak nechte 10 minut odpočinout a poté nakrájejte na tenké plátky.
Krajíce Penam proteinového toustu opečte na sucho. Spodní plátky sendvičů pomažte citronovou majonézou. Na ni vyskládejte nakrájený steak, sýr provolone, rukolu a nakrájené papričky. Přiklopte vrchními krajíci.