Recepty

Caesar salát s proteinovým toustem

do původního Caesar salátu kuře nepatří :)

Caesar salát s proteinovým toustem

Suroviny

Na 4 porce budete potřebovat:

krutony:

  • 4 plátky Penam Proteinového toustu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku 
  • 2 lžíce jemně nastrouhaného parmazánu

dresink:

  • 2 žloutky
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 1 1/2 lžičky červeného vinného octu
  • 2 lžíce jemně nastrouhaného parmazánu
  • 2 ančovičky
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 1 lžička worcesterské omáčky
  • 1/3 hrnku extra panenského olivového oleje
  • sůl a pepř k dochucení

salát:

  • 700 g římského salátu
  • hoblinky parmazánu na ozdobu

Postup

Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem. Tousty nakrájejte na kostičky. V míse smíchejte ostatní ingredience na krutony (olej, prolisovaný česnek a parmazán) a ve větší míse promíchejte s nakrájenými kostičkami toustu. Vyložte na připravený plech a pečte dozlatova cca 10-12 minut, v polovině doby kostičky obraťte. Nechte vychladnout.

Salátové listy propláchněte a důkladně osušte. Nakrájejte na menší kusy.

Připravte dresink. Ančovičky nakrájejte najemno a smíchejte s ostatními ingrediencemi na dresink. Dochuťte solí a pepřem.

Nakrájený salát promíchejte s dresinkem a přidejte do něj připravené krutony. Posypejte hoblinkami parmazánu a podávejte.