Suroviny
Na 4 porce budete potřebovat:
krutony:
- 4 plátky Penam Proteinového toustu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce jemně nastrouhaného parmazánu
dresink:
- 2 žloutky
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 1 1/2 lžičky červeného vinného octu
- 2 lžíce jemně nastrouhaného parmazánu
- 2 ančovičky
- 2 lžičky citronové šťávy
- 1 lžička worcesterské omáčky
- 1/3 hrnku extra panenského olivového oleje
- sůl a pepř k dochucení
salát:
- 700 g římského salátu
- hoblinky parmazánu na ozdobu
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem. Tousty nakrájejte na kostičky. V míse smíchejte ostatní ingredience na krutony (olej, prolisovaný česnek a parmazán) a ve větší míse promíchejte s nakrájenými kostičkami toustu. Vyložte na připravený plech a pečte dozlatova cca 10-12 minut, v polovině doby kostičky obraťte. Nechte vychladnout.
Salátové listy propláchněte a důkladně osušte. Nakrájejte na menší kusy.
Připravte dresink. Ančovičky nakrájejte najemno a smíchejte s ostatními ingrediencemi na dresink. Dochuťte solí a pepřem.
Nakrájený salát promíchejte s dresinkem a přidejte do něj připravené krutony. Posypejte hoblinkami parmazánu a podávejte.