Suroviny
- 250 g másla
- 25 g medvědího česneku
- ½ lžičky soli
- 2 lžičky citronové šťávy
- plátky Penam Proteinového toustu
Postup
Máslo z medvědího česneku skvěle chutná a navíc je zdravé. Pojďme si ho připravit.
Máslo vyndejte z lednice alespoň 2 hodiny před přípravou, aby bylo dostatečně změklé. Pomocí šlehačce změklé máslo míchejte tak dlouho, dokud se nerozvoní a nezesvětlá (cca 8 – 10 minut). Máslo by mělo mít nadýchanou konzistenci. Medvědí česnek nakrájejte najemno a přidejte k máslo. Přisypte sůl a citronovou šťávu a promíchejte tak, aby se všechny složky spojily. Plátky toustu opečte na sucho, nechte vychladnout a potřete máslem. Máslo přendejte do uzavíratelné nádoby a uchovávejte v lednici.
Další zajímavé recepty z této kategorie
