Recepty

Máslo z medvědího česneku s nadýchaným chlebíkem

Chlebík s nadýchaným máslem z medvědího česneku

Suroviny

  • 250 g másla
  • 25 g medvědího česneku
  • ½ lžičky soli
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • plátky Penam Proteinového toustu

Postup

Máslo z medvědího česneku skvěle chutná a navíc je zdravé. Pojďme si ho připravit.

Máslo vyndejte z lednice alespoň 2 hodiny před přípravou, aby bylo dostatečně změklé. Pomocí šlehačce změklé máslo míchejte tak dlouho, dokud se nerozvoní a nezesvětlá (cca 8 – 10 minut). Máslo by mělo mít nadýchanou konzistenci. Medvědí česnek nakrájejte najemno a přidejte k máslo. Přisypte sůl a citronovou šťávu a promíchejte tak, aby se všechny složky spojily. Plátky toustu opečte na sucho, nechte vychladnout a potřete máslem. Máslo přendejte do uzavíratelné nádoby a uchovávejte v lednici.