Recepty

Lilkový tatarák

Suroviny

  • Sporty chléb
  • 1ks velký lilek
  • 1ks menší červené cibule
  • 3ks rajčat
  • 1ks menší papriky
  • ½ chilli paprička
  • 1 lžíce citronu
  • 2 stroužky česnek
  • sůl a pepř
  • lžíce olivového oleje

Postup

Lilek nakrájejte na 0,5 cm kolečka, osolte a nechte vypotit. Poté osušte papírovou utěrkou. Lilek, rajčata, papriku a cibuli nakrájejte na malé kostičky. Na olivovém oleji zesklovaťte cibuli, přidejte zeleninu, dosolte a restujte, dokud není lilek hnědý. Trvá to cca 7 minut.

Poté sejměte z plotny, chilli papričku nasekanou nadrobno, citron, utřený česnek, pepř a dochuťte podle potřeby solí. Doplňte lehce osmaženým Sporty chlebem Penam.