Suroviny
- 1/2 římského salátu
- 2 natvrdo uvařené vejce
- 1/4 zralého avokáda
- 2 hrsti císařského hrášku
- 5 ředkviček
- Ranní chlebík Penam
- klíčky hrášku
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti
- 2 lžíce červeného vinného octu
- 1 lžička černého sezamu
Postup
Nejprve si připravte krutony. Plátky chlebíku nakrájejte na menší kostičky a osmahněte na másle dokřupava. nechte vychladnout.
Zeleninu omyjte, salát nakrájejte na proužky, avokádo na plátky, hrášek přepulte a ředkvičky nakrájejte na plátky. Vejce oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. zeleninu a vejce dejte do mísy, promíchejte, osolte a opepřete.
Připravte si zálivku. Olej a ocet smíchejte, přidejte pepř dle chuti, promíchejte a zálivkou pokapejte salát. Posypejte krutony a ozdobte klíčky hrášku a sezamem.