Suroviny
- 3 lilky
- ¼ hrnku extra panenského olivového oleje + na pokapání
- Sůl a pepř dle chuti
- 200 g řeckého jogurtu
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička kumínu (římského kmínu)
- 1 lžíce citronové šťávy
- Hrst čerstvé máty
- Chilli paprička
- Penam Toustís tmavý
Postup
Grilovaný lilek je skvělá delikatesa. Když ho spojíte s chutným dipem a opečeným Toustís, máte výbornou večeři či občerstvení pro přátele.
Lilek nakrájejte na kolečka o tloušťce 1,5 cm. Po třete je olivovým olejem, osolte a opepřete a dejte na gril. Grilujte do měkka.
V menší misce smíchejte jogurt, prolisovaný česnek, kumín a citronovou šťávu. Osolte a opepřete.
Hotové lilky nechte vychladnout, potřete jogurtovou směsí a posypejte nasekanou mátou a na tenká kolečka nakrájenou chilli papričkou. Podávejte k opečeným tmavým Toustísům.