Recepty

Grilovaný lilek s jogurtovým dipem

Grilovaný lilek s jogurtovým dipem

Suroviny

  • 3 lilky
  • ¼ hrnku extra panenského olivového oleje + na pokapání
  • Sůl a pepř dle chuti
  • 200 g řeckého jogurtu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička kumínu (římského kmínu)
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Hrst čerstvé máty
  • Chilli paprička
  • Penam Toustís tmavý

Postup

Grilovaný lilek je skvělá delikatesa. Když ho spojíte s chutným dipem a opečeným Toustís, máte výbornou večeři či občerstvení pro přátele.

Lilek nakrájejte na kolečka o tloušťce 1,5 cm. Po třete je olivovým olejem, osolte a opepřete a dejte na gril. Grilujte do měkka.

V menší misce smíchejte jogurt, prolisovaný česnek, kumín a citronovou šťávu. Osolte a opepřete.

Hotové lilky nechte vychladnout, potřete jogurtovou směsí a posypejte nasekanou mátou a na tenká kolečka nakrájenou chilli papričkou. Podávejte k opečeným tmavým Toustísům.