Suroviny
Na 1 porci budete potřebovat:
- 1 vejce
- 2 plátky Penam Proteinového toustu
- 8 listů ledového salátu
- 8 jemných koleček bílé části jarní cibulky
- hrst lístků lichořeřišnice
- hrst květů lichořeřišnice
- pár květů slézu lesního
- pár květů brutnáku lékařského
- lžička loupaného sezamu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžíce bílého vinného octa
- sůl a pepř
Postup
Vejce osmahněte na nepřilnavé pánvi tak, aby byl žloutek mírně tekutý. Salátové listy, lístky a květy omyjte a nechte okapat. Promíchejte ve větší míse s cibulkou. V menší misce smíchejte olej a vinný ocet a osolte a opepřete dle chuti. Přidejte připravené vejce, posypejte sezamem a pokapejte zálivkou.