Suroviny
- 8 plátků Penam Světlého toustu
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 1 jalapeňos paprička
- 5 keříkových rajčat
- 500 g mletého krůtího masa
- 4 stroužky česneku
- řepkový olej
- 100 g strouhaného sýru
- 50 ml pálivého kečupu
- sůl a pepř dle chuti
- mleté chilli koření
- 3 snítky čerstvého tymiánu
Postup
Máte rádi ostré? Připravte si ďábelské tousty.
Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Dva stroužky česneku prolisujte (zbylé 2 nechte na potření toustů). Rajčata nakrájejte na kostičky, papriku a jalapeňos na proužky. Cibuli a prolisovaný česnek nechte na oleji zesklovatět. Přidejte mleté maso, osolte a opepřete a přidejte mleté chilli dle chuti. Promíchejte a nechte mírně opéct. Přidejte papriku a jalapeňos a vařte do změknutí. Přidejte rajčata a povařte dalších 5 minut. Směs promíchejte s kečupem a 50 g strouhaného sýru. Na závěr vmíchejte tymián. Sundejte z plotny. Plátky toustu opečte a ještě horké je potřete zbylými stroužky česneku. Na připravené tousty nandejte masovou směs a posypejte zbylým strouhaným sýrem.