Recepty

Ďábelské tousty

Ďábelské tousty

Suroviny

  • 8 plátků Penam Světlého toustu
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 jalapeňos paprička
  • 5 keříkových rajčat
  • 500 g mletého krůtího masa
  • 4 stroužky česneku
  • řepkový olej
  • 100 g strouhaného sýru
  • 50 ml pálivého kečupu
  • sůl a pepř dle chuti
  • mleté chilli koření
  • 3 snítky čerstvého tymiánu

Postup

Máte rádi ostré? Připravte si ďábelské tousty.

Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Dva stroužky česneku prolisujte (zbylé 2 nechte na potření toustů). Rajčata nakrájejte na kostičky, papriku a jalapeňos na proužky. Cibuli a prolisovaný česnek nechte na oleji zesklovatět. Přidejte mleté maso, osolte a opepřete a přidejte mleté chilli dle chuti. Promíchejte a nechte mírně opéct. Přidejte papriku a jalapeňos a vařte do změknutí. Přidejte rajčata a povařte dalších 5 minut. Směs promíchejte s kečupem a 50 g strouhaného sýru. Na závěr vmíchejte tymián. Sundejte z plotny. Plátky toustu opečte a ještě horké je potřete zbylými stroužky česneku. Na připravené tousty nandejte masovou směs a posypejte zbylým strouhaným sýrem.