Suroviny
- 3 plátky Penam Fit den Špaldového chleba
- 100 g sýra s modrou plísní např. niva, rokfór nebo gorgonzola)
- 100 g sušené šunky (např. prosciutto nebo jamon)
- 2 lžičky medu
- 2 fíky
- 1 lžička tymiánu
Postup
Oslavy konce roku jsou spojeny s gurmánskými zážitky, kdy si plnými doušky užíváme tučná a sladká jídla. Pojďme to zkusit letos trochu jinak. Připravte si skvělé občerstvení, které chutná božsky, ale vaše tělo ho ocení. Špaldové chlebíčky se sýrem s modrou plísní, sušenou šunkou a fíky si prostě zamilujete.
Plátky chleba přepulte a posypejte nadrobeným sýrem, pokapejte medem a navrch vyskládejte sušenou šunku. Fíky omyjte a nakrájejte na plátky. Nakrojte každý plátek podélně zhruba do poloviny, ozdobte jím chlebík a posypejte lístky tymiánu.