Recepty

Roastbeefové chlebíčky

Suroviny

Ingredience:

  • 600 g nízkého roštěnce
  • lžička soli
  • ½ lžičky pepře
  • lžíce oleje
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • kuchyňský provázek
  • balení Penam Veka
  • máslo na pomazání
  • 100 g salátu lollo biondo
  • 100 g majonézy
  • velké plody kapari

Postup

Postup:

Roštěnec nejprve zbavte blan, osušte a stáhněte kuchyňským provázkem do úhledného válečku. Maso zprudka opečte ze všech stran na rozpáleném oleji, aby se zatáhlo, a odložte ho stranou. Mezitím si předehřejte troubu na 100 °C a připravte směs z obou hořčic, soli a pepře, kterou potřete celý kus masa. Vložte ho do pekáčku a nechte péct dvě hodiny pomalu a šetrně. Po vytažení z trouby nechte maso ještě 15 minut odpočívat, aby zůstalo šťavnaté, a pak ho nakrájejte na tenké, delikátní plátky. Plátky veky potřete máslem, jednu polovinu pokryjte křehkým salátem, na druhou vyskládejte roastbeef, přidejte majonézu, ozdobte kapary a podávejte jako elegantní chlebíčky, které okouzlí na první pohled i sousto.


Warning: Undefined variable $termName in /data/web/virtuals/171471/virtual/www/domains/penam.cz/obsah-webu/themes/penam/template-parts/desktop/single-recipe.php on line 115