Recepty

Double Cheeseburger

Double Cheeseburger

Suroviny

  • 2 housky Penam Hamburger sypaný sezamem
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 4 lžíce bylinkového másla (např.
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky mletého pepře
  • 4 plátky taveného plátkového Cheddaru
  • 2 menší listy salátu
  • 1 větší rajče
  • 8 koleček červené cibule
  • 8 lžic burgerové omáčky

 

Na omáčku budete potřebovat:

  • 4 lžíce majonézy
  • 4 lžíce kečupu
  • 1 lžíce dijonské hořčice

Postup

Příprava Double Cheeseburgeru je velmi jednoduchá. Smíchejte ingredience na burgerovou omáčku a dejte vychladit do lednice. Mleté maso promíchejte se solí a pepřem a vytvořte z něj 4 placky. Do středu každé placky vtlačte kousek bylinkového másla. Opečte na grilu z obou stran (cca 2-3 minuty z každé strany – záleží, jak propečený burger chcete mít). Na každou placku položte plátek sýru a nechte 2 minuty odpočinout. Mezitím si připravte housky. Rozpulte je, každou pomažte bylinkovým máslem a rozpečte na grilu. Nechte chvilku vychladnout. Spodní housku pomažte 2 lžícemi omáčky, následně vyskládejte list salátu, kolečka rajčete a první placku se sýrem. Posypejte kolečky cibule, navrstvěte další masovou placku se sýrem a vrchní housku opět pomažte 2 lžícemi burgerové omáčky. Přiklopte. Stejným způsobem připravte i druhý cheeseburger.