Suroviny
- 2 housky Penam Hamburger sypaný sezamem
- 500 g mletého hovězího masa
- 4 lžíce bylinkového másla (např.
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky mletého pepře
- 4 plátky taveného plátkového Cheddaru
- 2 menší listy salátu
- 1 větší rajče
- 8 koleček červené cibule
- 8 lžic burgerové omáčky
Na omáčku budete potřebovat:
- 4 lžíce majonézy
- 4 lžíce kečupu
- 1 lžíce dijonské hořčice
Postup
Příprava Double Cheeseburgeru je velmi jednoduchá. Smíchejte ingredience na burgerovou omáčku a dejte vychladit do lednice. Mleté maso promíchejte se solí a pepřem a vytvořte z něj 4 placky. Do středu každé placky vtlačte kousek bylinkového másla. Opečte na grilu z obou stran (cca 2-3 minuty z každé strany – záleží, jak propečený burger chcete mít). Na každou placku položte plátek sýru a nechte 2 minuty odpočinout. Mezitím si připravte housky. Rozpulte je, každou pomažte bylinkovým máslem a rozpečte na grilu. Nechte chvilku vychladnout. Spodní housku pomažte 2 lžícemi omáčky, následně vyskládejte list salátu, kolečka rajčete a první placku se sýrem. Posypejte kolečky cibule, navrstvěte další masovou placku se sýrem a vrchní housku opět pomažte 2 lžícemi burgerové omáčky. Přiklopte. Stejným způsobem připravte i druhý cheeseburger.