Recepty

Cuketovo-žampionová pomazánka

Suroviny

  • chléb Celio Vitacelia
  • 2 cukety
  • 1 červená cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g žampionů
  • 50 g třtinového cukru
  • olivový olej
  • sůl a koření
  • vinný ocet na dochucení, cca 0,5-1 dcl

Postup

Na oleji zpěníme cibulku nakrájenou na půlměsíčky. Přidáme cuketu nakrájenou na tenké proužky a žampiony pokrájené na tenké plátky. Osolíme, okořeníme a podusíme doměkka. Až cukety a houby změknou, přidáme třtinový cukr a podlijeme vinným octem. Dusíme, dokud se nevypaří pach octu. Pomazánku můžeme podávat ještě teplou. Ideální je však nechat ji odležet do následujícího dne.