Suroviny
Na přípravu Chřestové rolky si připravte:
- 8 plátků Penam Toustu tmavého
- 170 g čerstvého tvarohového sýru (např. Lučina, Žervé)
- sůl a pepř dle chuti
- 2 lžíce nasekané pažitky + na posypání rolek
- 8 plátků slaniny
- 16 výhonků zeleného chřestu
- 2 lžíce strouhaného parmazánu
- olivový olej na pokapání
Postup
Chřestové rolky udělají radost každému gurmánovi. Pozvěte si hosty a uvidíte, jak jim zachutnají.
Tousty rozválejte válečkem na tenké plátky. Sýr smíchejte s pažitkou a osolte a opepřete dle chuti. Plech vyložte pečicím papírem a troubu předehřejte na 180 °C. Každým plátkem slaniny obalte dva výhonky chřestu a vyskládejte na připravený plech. Dejte na 5 minut do trouby, aby se slanina lehce opekla. Připravené plátky toustů rovnoměrně potřete sýrem s pažitkou. Poté do nich zabalte lehce opečené chřestové výhonky se slaninou a vyskládejte opět na plech. Posypejte parmazánem a pokapejte olivovým olejem. Dejte zapéct do trouby na 10–15 minut. Nechte vychladnout a podávejte posypané nasekanou pažitkou.