Aktuality

V českých pekárnách pečeme z české pšenice

21. 4. 2023

Taky už jste slyšeli ty zvěsti o pšenici? Chcete vědět jak to chodí v Penamu? Podívejte se společně s námi na příběh pečiva.

Cesta našeho pečiva začíná na českých polích, takže máte jistotu, že pečeme jen z kvalitní mouky z české pšenice. Z polí pšenice cestuje do mlýnů, následně pekáren, a poté do vašich oblíbených prodejen. Čerstvé rohlíky, křupavý chléb, sladké koblížky, kdo by nemiloval naše české pečivo. Než se k vám pečivo dostane na stůl, je to dlouhá cesta.

Příběh pečiva začíná na českých polích

Začíná to u malého zrníčka, o které čeští zemědělci na polích pečují několik měsíců, než nastane čas sklizně. To je pak na poli veselo, pšenice se totiž musí sklidit v plné zralosti, aby zrnka byla dostatečně kvalitní pro výrobu mouky. Než se ale dostane do mlýna, je potřeba pšenici očistit od plev a všech nečistot.

Jedeme do mlýna

Každé várce pšenice, která do našich mlýnů dorazí, se pečlivě věnujeme. Odebereme vzorky a v naší laboratoři ověříme, zda má správné parametry a můžeme ji použít. Když jsou zrníčka připravená, hurá s nimi do mlýna, kde se zlatá zrnka promění v mouku. A ta naše je opravdu prvotřídní! Mlynáři z mlýnů Penam v Brněnci, Kroměříži, Vojkovicích a Znojmu jsou odborníci na slovo vzatí a připravují nám mouku té nejvyšší kvality. A kdo si vzpomněl na pohádku o Pyšné princezně, tak si teď může zazpívat „Už je to uděláno, už je to hotovo“. Ale jen ve mlýně, my pokračujeme dál do pekárny.

Už se to peče

Základem pro jemné a vláčné těsto jsou v Penamu ověřené receptury a šikovné ruce našich pekařů. Každý den pro vás upečeme v našich 9 pekárnách miliony rohlíků, housek, koláčů a křupavých chlebů. Ve vyhřátých pecích získává pečivo svou typickou barvu a chuť. Vy si ho pak můžete vychutnávat čerstvé a voňavé od rána až do večera. Dobrou chuť!