Suroviny
Ingredience:
Na těsto
- 3 hrnky Penam Hladké mouky
- 1 ½ hrnku kefírového mléka
- šťáva ze dvou citronů
- 1 lžíce kypřicího prášku
- 1 lžička jedlé sody
- 1 ½ hrnku cukru
- špetka soli
- ¾ hrnku řepkového oleje
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- 1 lžíce citronové kůry
na borůvkovou náplň
- 300 g mražených borůvek
- ½ hrnku krupicového cukru
- šťáva z jednoho citronu
na citronový krém
- 225 g změklého másla
- 225 g změklého mascarpone
- ¾ hrnku moučkového cukru
- 2 lžíce citronové šťávy
na ozdobu
- ostružiny
- borůvky
- růže
Postup
Troubu si předehřejte na 175 °C a připravte si dvě dortové formy o průměru přibližně 18 cm, které vyložte pečicím papírem. V jedné míse promíchejte mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu a špetku soli. V druhé smíchejte kefír, šťávu ze dvou citronů, olej a cukr, poté tuto tekutou směs vlijte k suchým ingrediencím, přidejte citronovou kůru a vanilkový extrakt a vše vyšlehejte do hladkého těsta. Těsto rozdělte do připravených forem a pečte přibližně 30–35 minut dozlatova. Mezitím si připravte borůvkovou náplň – mražené borůvky povařte s cukrem a šťávou z jednoho citronu, poté nechte na mírném plameni probublávat, dokud směs nezhoustne, a nechte ji zcela vychladnout. Upečené korpusy nechte vychladnout a každý z nich opatrně rozkrojte na dvě vrstvy. Z ingrediencí na krém vyšlehejte jemný a hladký krém. Spodní část korpusu pomažte krémem, navrch rozetřete vrstvu borůvkové náplně a přiklopte další částí korpusu – postup opakujte, dokud nepostavíte celý dort.
Warning: Undefined variable $termName in /data/web/virtuals/171471/virtual/www/domains/penam.cz/obsah-webu/themes/penam/template-parts/desktop/single-recipe.php on line 115




















