Zábrdovický chléb

Zábrdovický chléb

ZÁBRDOVICKÝ CHLÉB pšenično-žitný chléb, krájený

33159 Chléb Zábrdovický 500g BK
33160 Chléb Zábrdovický 1100g BK
33199 Chléb Zábrdovický 1100g – nebalený

Složení:
mouka (pšeničnážitná),  voda, žitný kvas (žitná mouka, voda, žitná kvasná kultura), jedlá sůl  s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný), droždí,  přípravek (pšeničná mouka, emulgátor E 472e), kmín.

Výrobek může obsahovat stopy vajec, mléka, sójových bobů, skořápkových plodů a sezamových semen.

Výživové údaje: ve 100 g: %* ve 100 g:
Energie   988 kJ/235 kcal  12%
Tuky  1,0 g  1  %
z toho: nasycené mastné kyseliny  0,2 g  1 %
Sacharidy  47 g 18 %
z toho: cukry  1,7 g 2  %
Vláknina  4,1 g
Bílkoviny  6,6 g 13 %
Sůl 1,4 g 23 %

*Referenční hodnota příjmu u průměrné dospělé osoby (8 400 kJ/2000 kcal).

 Chléb z pekárny Hepek získal ocenění „Vynikající řemeslný chléb“ za rok 2014.

Zábrdovický chléb vznikl  před lety v malé pekárně pana Ladislava Hebkého, který se zasloužil i o naše další chleby jako Rusti a Zrno chléb. Zábrdovický chléb vznikl jako reakce na malé pekaře, kteří jezdili do Brněnek s chleby pečenými „na kameni“, jak se tenkrát říkávalo, v etážových pecích. Pan Hebký pro tento chléb zakoupil etážovou pec a najel na systém používaný dodnes a to – přepékání. Zábrdovický chléb byl takovým miminkem. Původně jej váleli kompletně ručně, poté pořizovali stroje, aby trochu výrobu urychlili, více se proces zprůmyslověl, ale i přesto byla zachována část výroby ručně.

O Zábrdovickém chlebu napsali: