Skořicové rolky plněné jablky

Ingredience

Na rolky:

10 plátků Penam Toustu žitno-pšeničného

¼ hrnku třtinového cukru + na obalení

1 lžička mleté skořice + na obalení

¼ hrnku rozehřátého másla

 

Na náplň:

3 menší jablka

100 ml vody

1 lžíce třtinového cukru

1 lžička kukuřičného škrobu

1 lžička mleté skořice

½ lžičky vanilkového extraktu

2 lžičky citronové šťávy

 

Postup:

Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na malé kostičky. V menším kastrůlku smíchejte vodu, škrob, cukr, skořici a citronovou šťávu a promíchejte s jablky. Směs přiveďte k varu, plamen stáhněte a za stálého míchání nechte zhoustnout. Nechte vychladnout.

Okraje toustového chleba okrájejte (můžete použít na krutonky do polévky). Každý plátek rozválejte válečkem na tenkou placku. Zhruba 1-2 lžičky jablečné směsi dejte doprostřed každé placky a vytvořte rolku. Tu pak potřete rozpuštěným máslem a obalte ve skořicovém cukru (smíchejte zhruba ¼ hrnku třtinového cukru se lžičkou skořice).

Připravené rolky vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte při 180 °C zhruba 15-20 minut, dokud rolky nezezlátnou.