Míchaná vejce na indický způsob

Ingredience:

Himálajský chléb Penam

vejce

česnek

červená cibule

zázvor

máslo

koření Tandori masala, kurkuma, pepř, sójová omáčka

čerstvé chilli

koriandr

zelenina (mrkev, cuketa, žampióny)

 

Postup:

Celý postup je postavený na pomalé přípravě. Důvod je jednoduchý, díky tomuto postupu se vám vajíčka propojí s máslem a kořením mnohem lépe a vytvoří krásnou krémovitou strukturu.

Na pánvi rozpustíme máslo a směs koření, česnek, cibuli a zázvor. Poté jemně orestujeme zeleninu. Na nízkém plamenu nyní rozpusťte další kousek másla a přidejte vejce.

Teď nastává ten nejdůležitější okamžik. Vajíčka společně s máslem a směsí míchejte opravdu velmi pomalu a dlouho na mírném ohni. Ideální pomocník je stěrka, pomocí které vajíčka stíráte z okrajů pánve.

Jakmile se vám máslo rozpustí a vy jej máte vmíchané do vajíček, přihazujete další kostku másla.

Pokud by se vám začaly vajíčka rychle srážet, pouze stáhněte na chvíli z ohně a míchejte vedle, dokud se směs opět nezchladí, pak zase vracíte na plamen.