Maxi sendvič s trhaným kuřecím masem

Ingredience:

Na 2 sendviče:

6 plátků Penam Toustu žitno-pšeničného

4 plátky slaniny

2 plátky ementálu

4 lžičky dijonské hořčice

6 lžičky majonézy

2 hrsti směsi listových salátů

1 větší rajče

 

Na trhané maso:

200 g kuřecích prsou

4 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru

Snítka rozmarýnu

3 stroužky česneku

3 lžíce olivového oleje

½ lžičky papriky

½ lžičky muškátového oříšku

Sůl a pepř

 

Postup:

Troubu předehřejte na 150 °C. Kuřecí prsa pokapejte 2 lžícemi oleje a dejte do pekáčku. V mističce smíchejte strouhaný zázvor, zbytek oleje, prolisovaný česnek, mletou papriku a muškátový oříšek a promíchejte. Směsí potřete maso, které následně osolte a opepřete a podlijte trochou vody. Na dno rozehřáté trouby dejte žáruvzdornou nádobu s vodou. Nad ni na pečící rošt dejte pekáč s masem a pečte cca hodinu, dokud maso nebude zcela měkké. Nechte vychladnout a pomocí dvou vidliček jej natrhejte. Výpek z masa schovejte na později.

Všechny plátky toustu opečte v topinkovači nebo sendvičovači. Dva plátky lehce namočte v masovém výpeku. Na sucho opečte slaninu. A nyní skládejte sendvič.

Spodní opečený plátek pomažte 2 lžičkami majonézy, vyskládejte na ni salátové listy, dva plátky rajčete. Poté navrstvěte maso a přiložte plátek toustu namočeného ve šťávě. Jeho vrchní vrstvu pomažte lžičkou majonézy, navrstvěte salátové listy a trhané maso, dále plátek sýra, opečenou slaninu a přiložte třetí plátek toustu potřený 2 lžičkami hořčice. Stejným způsobem připravte i druhý sendvič.