Malinové kapsičky

Ingredience:

Na těsto:

240 g Penam Hladké mouky

25 g krystalového cukru

¾ lžičky soli

170 g vychlazeného másla

8 lžic ledové vody

 

Na náplň:

340 g čerstvých malin

60 g krystalového cukru

1 lžíce kukuřičného škrobu

Špetka soli

 

Na potření:

1 vejce

2 lžíce vody

Krystalový cukr na posypání

 

Postup:

Nejprve smíchejte suché ingredience na těsto. Poté přidejte na kostičky nakrájené vychlazené máslo a zapracujte. Nakonec přimíchejte ledovou vodu a vypracujte hladké těsto. Zabalte jej do folie a dejte alespoň na hodinu do lednice.

Z těsta vyválejte 3 mm silný plát a z něj vykrojte pomocí vykrajovátka (nebo skleničky) o průměru 12 cm kolečka.

Náplň připravujte těsně předtím, než budete kapsičky plnit. Maliny opatrně promíchejte se zbylými ingrediencemi na náplň. A do středu každého kolečka dejte zhruba 2 lžičky náplně. Kolečko přepůlte, ale vrchní část utěsněte zhruba centimetr od spodního okraje. Spodní okraj pak ohněte přes vrchní a utěsněte vidličkou. Vznikne vám tak kapsička a náplň jen tak nevyteče.

Dejte na plech vyložený pečícím papírem. Vršek kapsičky propíchněte dvakrát nožem a potřete rozkvedlaným vejcem s vodou. Posypejte cukrem a dejte do trouby vyhřáté na 190 °C a pečte 25-35 minut.