Květák s houbami a špenátem

Ingredience:

60 g cibule

50 g slaniny

250 g čerstvých žampiónů

600 g květáku

3 hrsti špenátu

50 g strouhaného tvrdého sýru

15 g sádla

100 ml smetany ke šlehání

sůl a pepř

chléb Darken

 

Postup:

Na sádle si na střední teplotu orestujte nakrájenou cibulku a slaninu. Přidejte na větší kousky nakrájené žampióny a osolte. Houby pustí vodu. Tu vyvařte. Do pánve přidejte růžičky květáku, přilijte smetanu a pánev zakryjte poklicí. Duste přibližně 20 minut. Poté do pánve přidejte špenát. Za častého promíchání nechte vyvařit veškerou tekutinu. Nakonec do pánve přisypte strouhaný sýr a nechte ho chvíli rozpustit. Osolte a opepřete podle chuti a doplňte chlebem.