Krkovička s kapustičkami

Ingredience:

Penam Chléb qinoa

400 g vepřové krkovice (bez kosti)

80 g másla

8 g česneku

300 g cibule

600 g růžičkové kapusty

500 g krémových žampionů

sůl, pepř

 

Postup:

Krkovičku nakrájejte na úzké proužky. V menším hrnci si rozpalte polovinu másla a na něm nechte maso zprudka zatáhnout. Teplotu snižte na minimum, maso osolte, opepřete a přidejte k němu česnek nakrájený na plátky. Chvilku restujeme, pak maso podlijte malým množstvím vody a duste přibližně 20 minut do změknutí.

Na další pánvi si rozehřejte druhou půlku másla, na něm orestujte cibuli nakrájenou na měsíčky, do křupava. Na pánev přidejte růžičkovou kapustu, nakrájenou na půlky. Zelenina by se neměla dusit, ale naopak. Jakmile začne zlátnout, přisypte na pánev žampiony nakrájené na silnější plátky. Směs osolte a opepřete. Na pánev k zelenině přisypte podušené maso a vše ještě chvíli společně prohřejte.

Masová směs se zeleninou bude výborně chutnat s chlebem quinoa.